פורטל עורכי דין

עורך דין רשלנות רפואית

עורך דין רשלנות רפואית הינו עורך דין המתמחה בייצוג אנשים אשר נפגעו או נפגעו כתוצאה מרשלנות רפואית או רשלנות רפואית. רשלנות רפואית מתרחשת כאשר איש מקצוע בתחום הבריאות, כגון רופא, אחות או בית חולים, אינו מצליח לספק את סטנדרט הטיפול המצופה במקצועו, וכתוצאה מכך נזק או פגיעה במטופל.

רשימת עורכי דין ברשלנות רפואית

תהליך בחירת עורך דין רשלנות רפואית אינו קל. זה מצריך התייחסות מדוקדקת של גורמים ושיקולים שונים.

ראשית, כדאי לדעת איזה סוג של עורך דין רשלנות רפואית לבחור למקרה שלך. ישנם שלושה סוגים של עורכי דין רשלנות רפואית:

-עורכי דין לעריכת דין: הם מורשים לעסוק בעריכת דין במדינה והם יכולים לייצג לקוחות בבית המשפט או לנהל משא ומתן להסדרים בשמם.

-עורכי דין העוסקים רק במדינות בודדות: הם בדרך כלל מטפלים בתיקים אך ורק במדינה שבה הם מורשים לעסוק בעריכת דין והם אינם יכולים לייצג לקוחות בבית המשפט או לנהל משא ומתן להסדרים בשמם.

-עורכי דין פרטיים: עורכי דין אלו לרוב אינם מורשים לעסוק בעריכת דין והם מטפלים בתיקים רק כאנשים פרטיים ללא כל ייצוג משפטי.

עורכי דין רשלנות רפואית הם אלו המייצגים מטופלים במקרה של רשלנות רפואית. רשלנות רפואית היא מונח משפטי המתייחס לכישלון חובה של ספק שירותי בריאות או אדם אחר בעל הכשרה רפואית מקצועית, לספק טיפול רפואי הולם והולם לאדם.

ישנם גורמים רבים העוסקים בבחירת עורך דין, אך חשוב להבין כי לא כל עורכי הדין יוכלו לסייע לכם בתיק שלכם. כמו כן, חשוב לזכור שעורכי דין מסוימים עשויים להיות מנוסים יותר בתחומים מסוימים מאחרים.

במאמר זה נדון כיצד תוכל למצוא את עורך הדין המתאים לתיק שלך ובאילו גורמים עליך לקחת בחשבון בעת בחירת אחד.

מהם הגורמים שעליכם לקחת בחשבון בבחירת עורך דין רשלנות רפואית?

חשוב למצוא עו"ד בעל ניסיון בטיפול בתיקים דומים לשלך. כמו כן, חשוב למצוא עו"ד בעל מוניטין טוב וזכה בחלק מהתיקים בהם טיפלו. כמו כן, עליהם להיות בקיאים במערכת המשפט ובחוקים הרלוונטיים.

בחירת עורך דין רשלנות רפואית יכולה להיות משימה לא פשוטה. כאשר אתה מתמודד עם בעיה רפואית, אתה רוצה למצוא מישהו שיילחם על הזכויות שלך וישיג לך את התוצאה הטובה ביותר.

הצעד הראשון הוא לעשות את המחקר שלך ולהכין רשימה של מועמדים פוטנציאליים. לאחר מכן, צמצם את הרשימה שלך בהתבסס על העדפות אישיות וסוג המקרה שבו אתה צריך עזרה.—

כאשר אתה נפגע מרשלנות של איש מקצוע רפואי, חשוב להזמין עורך דין שיטפל בתיק שלך. עם זאת, מציאת עורך הדין המתאים עשויה להיות קשה.

כדי למצוא את עורכי הדין הטובים ביותר בתחום הרשלנות הרפואית באזור מגוריכם, חשוב לקחת בחשבון גורמים כמו ניסיון ומוניטין. כדאי גם לבקש הפניות מחברים או מבני משפחה שחוו חוויות דומות עם עורכי דין אחרים באזור מגוריך.

כאשר מחפשים עורך דין, כדאי גם לשקול כמה זמן הוא ישקיע בתיק שלכם. חשוב שהם יספקו לך את כל הזמן שלהם כמו גם את המומחיות שלהם כדי שתוכל לקבל את התוצאה הטובה ביותר עבור המקרה שלך.

ישנם מספר גורמים שכדאי לקחת בחשבון בעת בחירת נציג משפטי לתיק שלך. גורמים אלה כוללים:

– ניסיון

– עלות

– יכולת טיפול בתיקים מורכבים

– מוניטין באזור שלך

– מקום

מידע נוסף עורך דין רשלנות רפואית

עורך דין רשלנות רפואית בהריון

רשלנות רפואית בהריון עלולה לגרום נזקים לאם ו/או לעובר.

הנפגע זכאי לפיצוי בשל הנזקים שנגרמו לו כתוצאה מהרשלנות. לפעמים הרשלנות בהריון היא "רשלנות אדמיניסטרטיבית" ולא עניין רפואי "טהור", כמו למשל במקרים של חוסר מעקב אחר תוצאות בדיקות שנעשו בהריון או אי מסירת מידע לאישה ההרה על קיומן של בדיקות שניתן לבצע במהלך ההריון כדי לוודא בריאות העובר. בסופו של דבר החלטתו של בית המשפט האם הייתה בהריון רשלנות שגרמה לנזק או לא, מתבססת על מכלול הראיות והנתונים המוצגים לפניו על ידי עורכי הדין של בעלי הדין.

רשימת המקרים העלולים להיחשב לרשלנות רפואית בהריון אינה מוגבלת. כל מקרה בו בשל התנהלות בלתי סבירה של מי מהגורמים שלקחו חלק בטיפול באישה ההרה, נגרם נזק לאישה או לעוברה, עשוי להיחשב לרשלנות רפואית וניתן להיעזר בעורך דין פלילי לטובת טיפול בנושא משפטית. להלן מקרים שכיחים:

  • אי אבחון מום/תסמונת גנטית בעובר (הולדה בעוולה)
  • אי מניעת לידה מוקדמת.
  • עיכוב ביילוד מוקדם במצבים מסכני חיים לאם ו/או לעובר.
  • מות עובר ברחם אימו.
  • רשלנות בביצוע גרידה ו/או היסטרוסקופיה.
  • רשלנות בשל אי מסירת מידע לאישה הרה.

עו"ד רשלנות רפואית בלידה

לידה עלולה להסתיים עם נזקים ליולדת ו/או לתינוק. במידה שהנזקים הופיעו כתוצאה מרשלנות רפואית סביב הלידה, ניתן לתבוע פיצויים כספיים זאת כמובן ניתן לעשות עם עו"ד מומחה בתחום. עורך דין רשלנות רפואית חייב לדעת את כל תהליך הלידה שהייתה על מנת שיוכל לדעת על אילו דברי יש לשים דגש.

על הצוות האחראי על מערך הלידה, מוטלת חובת זהירות כלפי היולדת ועוברה, הן מבחינת המיומנות הנדרשת והן מבחינת מידת הזהירות בה יש לנקוט. על הטיפול לעמוד בקנה מידה של סבירות, תוך יידוע המטופלת על אפשרויות הטיפול הקיימות במצבה. ככל שחובת זהירות זו מופרת כלפי היולדת והדבר גורם נזק ליולדת ו/או לתינוק, אז קיימת אפשרות לתבוע פיצוי בשל רשלנות רפואית בלידה.

דוגמאות למקרים שכיחים של רשלנות רפואית בלידה:

  • חוסר תשומת לב לתלונות היולדת או לסימנים שמופיעים אצל העובר.
  • טכניקת לידה שגויה אשר גורמת נזקים לתינוק ו/או ליולדת.
  • ביצוע לידה וגינאלית במקרים בהם צריך היה לבצע לידה קיסרית.
  • טכניקת הפלה שגויה.
  • השארת שארית תוכן ההריון או השלייה ברחם ו/או אי ביצוע מעקב אחר הוצאת השלייה בשלמותה. השארית שמושארת ברחם עלולה לגרום להצטלקות, הידבקות ופגיעה במבנה הרחם ובפריון והופעת תסמונת אשרמן.

עו"ד רשלנות רפואית בניתוח

רשלנות רפואית בניתוח לרוב קורה עקב מעבר לא נכון או חסר של מידע בין הצוות הרפואי. סיבה זו מצערת מאוד שכן ניתן למנוע אותה בעזרת הצמדות לפרוטוקול ולהנחיות ואין מדובר על מצב מורכב אלא מצב פשוט העלול לגרום לטעות חמורה ואף לא פעם אחראי לגרימת מוות המטופל. בהמשך לסיבות הנפוצות כאשר מדובר על רשלנות רפואית בניתוח עולה גורם הזמן. כאשר המטופל לא מקבל בזמן טיפול קריטי והזמן משחק תפקיד עיקרי במצבו. עוד גורם נפוץ הוא גוף זר בגוף המטופל. מצב זה מתאר סיטואציה בה הושאר עצם זר או שארית בתוך גוף המטופל.

כאשר מדובר על רשלנות בניתוח יש לוודא שהמטופל אכן בחר בתהליך והיה מודע לתהליך ואיך יבוצע כמו גם לכל השלכותיו. על הרופא, המנתח, לוודא שאכן המטופל מודע לכל היתרונות והחסרונות כמו גם לסיכונים הכרוכים בתהליך שכזה. בנוסף מחובתו לשתף את כל האפשרויות החלופיות העומדות בפני אותו מטופל כך שהבחירה תהיה – הסכמה מדעת. במידה ולא הוסברו למטופל על אופציות חלופיות, גם אם הניתוח עבר ללא כל פגם יוכל המטופל ותהיה לו עילה לתביעת הרופא.

ישנה אחריות רבה על כתפיי הרופאים. עליהם לנהוג במיומנות גבוהה תוך עמידה בנורמות של עולם הרפואה, מקצועיות ובקיאות בכל תהליך רפואי אותו הם מבצעים. כאשר מדברים על רשלנות רפואית בניתוח לרוב חושבים על פיצויים, אך חשוב להבין שניתן אף להגיע אל מאסר ההשלכות של רשלנות רפואית בניתוח יכולה להיות נזקי גוף ואף נכות קבוע וכמובן פטירה.

למרות תחושת התסכול שלאחר הזמן ולעתים הכסף, או לא פעם הכאב והסבל שהושקע  הניתוח לא צלח. גרוע מכך לא פעם המצב שהתקבל לאחר הניתוח גרוע יותר מהמצב שקדם לו ובעקבותיו הוחלט לנתח. למרות תחושת התסכול לא כל פעם שניתוח כושל והמצב שמתקבל הוא חמור יותר, יהיה מדובר על מצב של רשלנות בניתוח.

קיימים כיום בשוק הישראלי מגוון רחב של רופאים ומרפאות שאצלם ניתן לבצע סוגים שונים של ניתוחים \, וכפועל יוצא מכך גם קיימים מקרים של רשלנות רפואית בניתוחים. להבדיל מביצוע טיפול לרכב או שיפוצים לבית, הרי שניתוח מבוצע בגוף האדם ולו עשויות להיות השפעות משמעותיות הן על בריאות והן על המראה החיצוני של המנותח, ובמקרים מסוימים, אף עשוי להסב נזק, ועגמת נפש גדולה.

להבדיל מניתוח רגיל שמבוצע בבית חולים, בו אין ממש יכולת לדרוש מבית החולים או מהרופא להתחייב, ניתוחים אצל גורמים פרטיים ובשוק תחרותי מהווים ערך מוסף ללקוח, מאחר ויש לו את היכולת והלגיטימציה לדרוש דברים מהמרפאה ומהרופא, על מנת להבטיח את הטוב ביותר עבורו.

עורך דין רשלנות רפואית בטיפול

כל אחד נזקק או יזדקק בשלב כלשהו של חייו לטיפול רפואי כזה או אחר, בין אם לצורך בדיקות סקר שונות (בדיקות דם, ממוגרפיה לנשים וכו'), בין אם כחלק ממעקב אחר בעיה ידועה או הריון ובין אם בשל היקלעות למצב המחייב קבלת טיפול רפואי בשל מחלה או תאונה.

למרבה הצער, העשייה הרפואית אינה חפה מטעויות ומכשלים. אלו עלולים להתרחש, בין היתר, במסגרת טיפול פרטי או ציבורי, במרפאת קופת חולים או בבית חולים, במוקדים רפואיים ובחדרי מיון, במעבדות, במסגרת אשפוז או אפילו על ידי מגישי עזרה ראשונה כגון מגן דוד אדום. לפעמים מדובר בטעויות ובכשלים שלא צריכים היו לקרות, אילולא התרשלות של מי מהגורמים המעורב בטיפול בחולה. מקרים אלו של רשלנות בטיפול הרפואי מאפשרים לתבוע פיצויים בגין הנזקים שנגרמו, כולל במקרי פטירה.

מבחינת הדין, רשלנות רפואית בטיפול בחולים תיחשב למקרה בו לא ננקטו על ידי הרופאים (או כל אחד אחר מהצוות המטפל בחולה) מידת זהירות ו/או רמת מיומנות סבירות. במידה שבשל הרשלנות נגרם למטופל נזק (גופני ו/או נפשי) ניתן לתבוע בשל כך פיצויים כספיים בעילה של רשלנות רפואית, כל זאת באמצעות עורך דין פלילי.

מקרים שכיחים של רשלנות רפואית בטיפול הרפואי:

  • מתן תרופה שגויה
  • אי הפניה לביצוע בדיקות נדרשות
  • מעקב רפואי לקוי
  • אי ביצוע הוראת רופא
  • אי זיהוי סימנים של מצב רפואי מסכן חיים
  • אי הפניה לבדיקות סקר לאבחון מחלות
  • רשלנות בטיפול קשישים

פיצויים ברשלנות רפואית ומה צריך לעשות

אירועי רשלנות רפואית עלולים לגרום נזק למטופלים. במידה שרשלנות רפואית גורמת נזק למטופל, ניתן לתבוע פיצויים כספיים. על מנת לממש את הזכאות החוקית בנדון, יש להגיש תביעת פיצויים בעילה של רשלנות רפואית לבית המשפט המוסמך ולהוכיח יסודות עוולת הרשלנות, בתוך כך להוכיח כי הרשלנות גרמה לתובע לנזק (גופני ו/או נפשי). הזכות לתבוע שמורה לנפגע הרשלנות עצמו או לאפוטרופוסיו החוקיים. במקרה של קטין, ההורים נחשבים לאפוטרופוסים הטבעיים של הקטין עד הגיעו לגיל 18. במקרה פטירה חלילה, זכאים יורשיו החוקיים של המטופל ו/התלויים בו לפני מותו, לתבוע פיצויים בשל המוות. חשוב לשים לב שלפעמים הרשלנות הרפואית גורמת לנזק חולף או מינורי – במקרים אלו רצוי לוודא היטב מראש האם משתלם, מבחינת עלות מול תועלת, להיכנס לתהליך של תביעת רשלנות רפואית הכרוך בעלויות.

פורטל עורכי דין

Let's have a chat

הזמנת שיחה עם יועץ שיווק